Home
RO   HU   EN
Copyright CEMO - 2013
TgM
"Îndrăznește să faci primul pas!"
Curs internațional pentru promovarea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru tineri fără loc de muncă sau angajați sub nivelul de calificare
4-11 Septembrie, 2012

Mișcarea Angajament Civic a implementat un training internațional intitulat “Îndrăznește să faci primul pas!” ce a avut obiectivul de a promova și dezvolta competențe și activității antreprenoriale pentru tineri fără loc de muncă sau angajați sub nivelul de calificare cu scopul de a contribuii la dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor, a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Trainingul a avut loc la Sovata, în cadrul Centrului de Tineret  Outward Bound în  the perioada 4-11 September, 2012 și a fost finanțat de către Agenția Națională din România a programului  Tineret în Acțiune în cadrul acțiunii Proiecte de formare si retele .

La curs au participat 26  de tineri, persoane  făra loc de muncă, reprezentanti ai ONGurilor, voluntari, studenți universitari, lideri ai organizațiilor de tineret din : Republica Cehă, Franța, Italia, Slovenia, Ungaria și Romania. Suportul profesional a fost asigurat prin  2 formatori și  2 experți.

Cursul a fost bazat pe principiul aplicării educației non-formale, ținând seama de nevoile, gradul de motivare și cunoștințele anterioare ale participanților. Procedeele de lucru au inclus o varietate de metode, cum ar fi metode active pentru dinamica grupului, activități în echipe mici, activități în echipe mixte, bazate pe motivația fundamentală ai participanțilori, pe participarea activă, sprijinit de dimensiunea grupului consolidat și a abordării colective, conferind celor care au luat parte la aceste activități să poată utiliza și transfera tot ce au învățat către comunitățile din care provin, respectiv altor tineri interesați.

Mai multe informații despre activitățile desfășurate sunt disponibile pe pagina de facebook : www.facebook.com/pages/Dare-To-Take-Action/202617366536015

“Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.    Această   comunicare   reflectă   numai punctul  de  vedere  al  autorului  și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.”

"CREA(C)TION"
Training internațional in domeniul „educației mediatice” și al cetățeniei active  cu scopul de a dezvolta angajamentul civic si participarea activă a tinerilor
23-31 Octombrie 2012

Mișcarea Angajament Civic a implementat trainingul “CREA(C)TION” cu scopul de a forma persoane tinere în contextul educației mediatice, de a dezvolta competențe noi în acest domeniu, de a promova competența mediatică, de a contribui la dezvoltarea gândirii critice față de mesajele media, cu scopul de  a utiliza eficient mijloacele media în exercitarea  drepturilor democratice și a responsabilităților cetățenești, cum ar fi participarea activă și angajamentul civic.

Trainingul a avut loc la Sovata, în cadrul Centrului de Tineret  Outward Bound în  the perioada 23-31 Octombrie 2012 și a fost finanțat de către Agenția Națională din România al programului  Tineret în Acțiune în cadrul acțiunii Cooperare cu Țările Partenere .

La curs au participat 26  de tineri, reprezentanti ai ONGurilor, voluntari, studenți universitari, lideri ai organizațiilor de tineret din : Republica Moldova,  Macedonia,  Serbia, Slovacia, Ungaria și Romania. Suportul profesional a fost asigurat prin  2 formatori și  2 experți.

Cursul a fost bazat pe principiul aplicării educației non-formale, ținând seama de nevoile, gradul de motivare și cunoștințele anterioare ale participanților. Procedeele de lucru au inclus o varietate de metode, cum ar fi metode active pentru dinamica grupului, activități în echipe mici, activități în echipe mixte, bazate pe motivația fundamentală ai participanțilori, pe participarea activă, sprijinit de dimensiunea grupului consolidat și a abordării colective, conferind celor care au luat parte la aceste activități posibilitatea de a putea utiliza și transfera tot ce au învățat către comunitățile din care provin, respectiv altor tineri interesați.
Tematicile și metodele utilizate pe durata cursului a oferit participanților oportunități de formare și de dezvoltare, respectiv de schimbare de atitudini în domeniul participării active, al angajamentului civic căt și în mobilizarea  comunității locale. Sesiunile legate de educația digitală au oferit  cunoștințe legate de crearea și utilizarea de elemente vizuale  cu care aceștia au putut pune în valoare activitățile prezentate prin pagina de blog dedicat proiectului.

Mai multe informații despre activitățile desfășurate sunt disponibile pe pagina de blog dedicat proiectului : http://creaction2012.blogspot.ro

"Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.    Această   comunicare   reflectă   numai punctul  de  vedere  al  autorului  și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține."

Curs de Advocacy
15 noiembrie 2012

Enikő Szigeti directorul executiv al Asociației Mișcarea Angajement Civic a ținut un training cu tematica advocacy. Trainingul a avut loc în Târgu Secuiesc, participanții cursului au fost ONG-uri din oraș, membrii Federației Organizațiilor Civile din Județul Covasna. Temele trainingului au fost următoarele: ce înseamnă advocacy, care sunt metodele de advocacy cele mai eficiente care au ca scop monitorizarea și influențarea insituțiilor publice; de ce este important ca ONG-urile să deruleze activități de advocacy.

"Advocacy în comunități locale"
16 noiembrie 2012

Enikő Szigeti directorul executiv al Asociației Mișcarea Angajement Civic a ținut un training cu tematica advocacy în comunități locale . Trainingul a avut loc în orașul Sfântu Gheorghe , participanții cursului au fost ONG-uri locale. Temele trainingului au fost următoarele: ce înseamnă advocacy, metode de advocacy; importanța activităților de advocacy la nivelul comunităților locale.

www.evolveandinvolve.ro

www.creaction2012.blog
spot.ro