Centrul Educațional Pasărea Albastră
RO   HU   EN
Copyright CEMO - 2013
TgM

     În luna septembrie 2012 Asociația Mișcarea Angajament Civic www.cemo.ro a înființat Centrul Educațional Pasărea Albastră.  Activitățile Centrului educațional sunt concepute cu scopul de a oferi copiilor, tinerilor activități bazate pe educația non-formală care vor contribui la dezvoltarea unei personalități creative, active care este dornic să se implice în viața comunității.

     În luna ianuarie 2013 Centrul Educațional Pasărea Albastră a lansat un proiect pilot cu denumirea Educație Globală. Scopul proiectului pilot este promovarea tematicilor educației globale -  educație pentru solidaritate, educație pentru dezvoltare etc, - informarea elevilor despre ceea ce se intamplă in lume si formarea lor pentru a deveni cetăteni solidari și activi în comunitate, promovarea metodelor educației globale în rândul cadrelor didactice, oferirea de activități elevilor, copiilor, tinerilor  bazate pe metodele educației globale.  
     Grupul țintă al proiectului: elevi, adolescenți, adulți, oricine care este preocupat de lume ce îl înconjoară, protecția mediului și care doresc să trăiească într-o lume mai bună. 

Activități planificate: programe interactive pentru copii,  cursuri de metodologie pentru cadre didactices, sesiuni de training, prezentări.

Motto: Marele scop al educației nu este știința, ci acțiunea." Herbert Spencer

www.evolveandinvolve.ro

www.creaction2012.blog
spot.ro