Copyright CEMO - 2013
TgM
RO   HU   EN
La mulți ani! Boldog Új Évet!
2008

Asociația Mișcarea Angajament Civic a descoperit neregularități după instalarea iluminațiilor festive în centrul, precum și în alte părți, al municipiului Tîrgu Mureș. Urările de "La mulți ani" iluminate sunt afișate numai în limba română pe lângă faptul că aceste urări au fost bilingve acum un an, în anul 2007. Suntem convinși că spațiul public aparține în mod egal fiecărui cetățean al acestui oraș, indepedent de etnia acestuia. România a devenit membrul Uniunii Europene, care este o mare  familie alcătuită din diferite națiuni, unde fiecare popor are drepturi egale, nu se fac distincții, precum nu există cetățeni superiori și nici inferiori. Aceste drepturi egale sunt respectate de fiecare stat membru și dorim să accentuăm că respectarea drepturilor minorităților, care sunt ratificate și de către România, reprezintă o obligație și acestea trebuie respectate. 

Scrisoare deschisă adresată
Domnului Primar Dorin FloreaDescoperă Valea Mureșului - doar în limba română?
August 2008

Mișcarea Angajament Civic (CEMO) crede că festivalul Descoperă Valea Mureșului nu a reflectat variatatea culturală  a Văii Mureșului, și acestea nu a prevalat în cadrul programului european. Anul 2008 este declarat de Uniunea Europeană ,"Anul unui dialog intercultural" formulată pe obiective, între care enunțăm: comunicare între culturi, toleranță, reciprocitate, înțelegere, și stimulare.
Credem că a fost făcute  panouri, benere, anunțuri placate și programe pentru publicul larg, dar totuși a fost lipsă de inscripții cu  limba maghiară.
Enunțăm astfel unele aspecte, cum ar  fi denumirea de festival la intrare, inscripțiile de pe scenă , loc de joacă pentru copii, toate acestea figurând doar pe  limba română, menționăm toate acestea  cu fotografii doveditoare.
Credem că în această manieră, că într-un viitor apropiat cu o foarte puțină bunăvoință acestea, fiind rezolvate.

Scrisoare deschisă [1] [2]
Bilingvism

2012     2011     2010     2009     2008     2007
www.evolveandinvolve.ro

www.creaction2012.blog
spot.ro