RO   HU   EN
Copyright CEMO
TgM
"Együtt egy jobb világot teremthetünk"
Július 1 - 9
A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) 2009 július 1 - 9. között nemzetközi (angol nyelvű) tréninget tartott Szovátán, melynek címe "Együtt egy jobb világot teremthetünk" - A kreatív együttélés ösztönzése a multikulturális társadalmakban.
A tréning célja toleránciára és kölcsönös tiszteletre való nevelés, konfliktuskezelő technikák elsajátítása, valamint a kreatív együttműködés ösztönzése volt olyan fiatalok között, akik különböző etnikai, vallású háttérrel rendelkeznek. A képzés olyan többségi, és kisebbségi, különböző szervezetekben tevékenykedő fiataloknak szólt, akik multiplikátor, és aktív szerepet vállalnak etnikumközi kérdésekben.
A tréningen hat ország 24 képviselője vett részt Lettországból, Makedóniából, Moldova Köztársaságból, Szerbiából, Szlovákiából és Romániából. A projektet az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben (Youth in Action) programja támogatta.
A képzés zároakkordja egy, a fiatalok által kiscsoportokban kidolgozott projekt bemutatása volt a Marosvásárhelyi Megyei Tanács Dísztermében. Jelen voltak a helyi média képviselői illetve Lokodi Edit, a Maros Megyei Tanács elnöke, aki köszöntötte a kezdeményezést, mely szerint minden, a teremben jelen levő és a tréningen részt vevő fiatal a saját anyanyelvén mutatta be a projekt rá eső részét. A szinkrontolmácsolás biztosítva volt, a fiatalok a Megyei Tanács tulajdonában levő szinkrontolmács-berendezést használván fordítottak román illetve angol nyelvre. Oroszul és románul, litvánul és oroszul, szerbül és albánul, magyarul és románul hallhattuk a diákokat felelősségteljesen és meghatottan előadni. Anyanyelvükön beszélni és mások által tisztelve lenni felemelő érzés - nyilatkozták sokan.

Médiamegjelenés [1]
A program támogatói
"Hallassuk Hangunkat" - Hatékony Civil Érdekérvényesítés
Október 15 - 18
A Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) 3 napos tréninget szervezett 2009. október 15 - 18 között advocacy/érdekérvényesítés témakörben. A képzésen résztvevőknek alkalmuk nyílt elmélyíteni az érdekérvényesítés és ahhoz kapcsolódó ismereteiket, megsimerkedtek azokkal a kommunikációs eszközökkel amelyek elengedhetetlenek az érdekérvényesítés/advocacy kampányok során, valamint a tréning részeként alkalmuk nyílt a képzések során megszerzett tudás kipróbálására, egy olyan interaktív gyarkorlat keretén belül amelyen részt vettek a romániai ifjúságpolitika megyei és országos képviselői: Kakassy Blanka (Maros megyei Ifjúsági 
Igazgatóság igazgatója) és Csedő Zsófia (Hargita megyei Ifjúsági Igazgatóság igazgatója)
A "Hallassuk Hangunkat"- Hatékony Civil érdekérvényesítés képzés fő célja az volt, hogy alkalmat biztosítson azon szerveztek számára, amelyek naponta szembesülnek a hazai ifjúságpolitika által felállított valóságokkal, hogy közösen feltárják és megbeszéljék, valamint bemutassák mindennapos gondjaikat, sikereiket és megpróbáljanak a hazai ifjúságpolitikában dolgozó döntéshozók fele hatékony érdekérvényesítést gyakorolni .
A "Hallassuk hangunkat" című projekt az Európai Bizottság, "Fiatalok lendületben" Program támogatásával kerül megvalósításra.

A program támogatói
Direcţia Judeţeană Mureş
pentru Tineret
/
/
Tréning és Nevelés

2014     2013     2012     2011     2010     2009     2008     2007